Barna lesz a “Fehérvár Hangja 2013” zsűrijének elnöke


d7db21e624940c8228875d153ddBarna lesz újra a zsűri elnöke a “Fehérvár Hangja” rendezvénysorozatnak, Fejér megye legnagyobb zenei tehetségkutatójának. A rendezvényt ebben az évben is megrendezi a Fehérvár Médiacentrum, Székesfehérvár MJV Önkormányzata. A programnak új főtámogatója is van: a Panorama Offices azonban nemcsak a rendezvényt, hanem a Vörösmarty Rádió új mobil stúdiójának beszérzését és üzemeltetését is segíti. A népszerű tehetségkutató részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

“Azért gondoltuk, hogy ez egy jó lehetőség, mert holland cégként magunkénak érezzük a rendezvényt, mivel egy hasonló nagy tehetségkutató licensze egy holland produkciós iroda terméke. Értéket képvisel a város életében és fontosnak tartottuk, hogy a Székesfehérvár fejlődéséhez mi is hozzájáruljunk.” – mondta Roland Snoeks a Panorama Offices ügyvezető igazgatója. Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok arról beszélt az új szponzor bejelentésekor, hogy a Fehérvár Médiacentrum által működtetett Vörösmarty Rádió mobil, Panoráma Stúdiója – melyet szintén a szonzori támogatásnak köszönhetően tudott megvásárolni a csatorna – új perspektívát adhat a rádió életében. Hagymásy András a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója szerint a támogatásnak köszönhetően az elsőhöz képest sokkal látványosabb és színvonalasabb lesz a Fehérvár Hangja második szériája.

Tegnap még más voltál


a_dal_2013A zenekar bemutatta “Tegnap még más voltál” c. szerzeményét a “DAL” c. MTVA produkcióban. A műsor rendkívüli nézettséget ért el, vetekedett a kereskedelmi csatornák zenei műsorainak nézettségével. Az eseményhez egy kreativ reklámot is készitett a zenekar, melyben a “Sötét Zsaruk” c. film “Frank” nevű karaktere énekli a dalt. A döntőt március 2-án tartotta az MTV a két középdöntőből továbbjutott nyolc előadó részvételével. A végeredmény a telefonos szavazás, illetve szakmai zsűri szavazatai alapján alakult ki. Első körben a továbbjuttatott nyolc versenyzőből kizárólag a zsűri szavaztok alapján jelölték ki azt a négy dalt, amelyek közül a telefonos szavazatok döntötték el, hogy szerintük melyik dal képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri a megszokottól eltérően az összes produkció elhangzása után pontozott. Az első helyezett 10 pontot kapott, a második 8-at, a harmadik 6-ot, míg a negyedik 4 pontot. A műsort élőben közvetítette az M1 és a Duna World, illetve interneten az adal2013.hu és aeurovision.tv.

Best of 1999-2010


United - Best of 1999-2010Az 1999-ben alakult United zenekart annak idején a közös zenei ízlés és gondolkodásmód hozta össze. Az alapvetően funk  zenén nevelkedett, profi zenészekből álló banda egysége azóta se csorbult, és bár napjainkra Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává vált, ugyanúgy az igényes, lendületes zene iránti szenvedély tartja őket össze.

Négy megjelent album (Az első…, A Nap felé, Keserű méz, Graffiti) egy koncert DVD (Unplugged Koncert) és egy digitálisan megjelent lemez (www.united.hu), számos szakmai díj, és legfőképpen a közönség szeretete övezte eddigi karrierjét a funky-pop bandának. A United pályafutása során számtalan emlékezetre méltó slágerrel gazdagította a hazai zenei palettát, amelyek – mind mennyiségük, mind színvonaluk jogán – mára beértek arra, hogy egy Best of lemezen foglalják össze több mint egy évtized sikeres munkásságát. Az albumon összesen 20 United gyöngyszem található, köztük például a felejthetetlen Hófehér Jaguár, a Keserű Méz, a Hárman párban és a Hajnalban még a nap is más című nóták… Elég csak ránézni ezekre a címekre, máris elkezdjük dúdolni a jól ismert dallamokat, melyek kitörölhetetlenül a fejünkbe vésődtek.

Best of 1999-2010 lemez különlegessége, hogy egy unplugged felvétel (Funky Groove) és egy teljesen új dal, a Future Funk is megtalálható rajta, a jövőre megjelenő új nagylemez előhírnökeként.

“Mindig is erős egységet képeztünk emberileg, szakmailag és együttes energiaszintben. Azok, akik rendszeresen járnak a koncertjeinkre ezt testközelből is érezhették. Mindazt, ami az elmúlt 10 évben született, és hallható volt tőlünk, megpróbáltuk egy válogatáslemezbe belesűríteni. Ezt a dinamikus és sokszor szép, íves dallamokkal megtűzdelt világot foglalja össze ez az album, de időközben felnőttünk, és a közönségünk is felnőtt, úgyhogy másfajta irányokat is igényelünk zeneileg. Ezt az irányt képviseli az új nagylemez első dala, a Future Funk, ami a zenekar jövőjébe tekint! Ez egy új és nagyon izgalmas dimenzió!” – foglalja össze Pély Barna, a United énekese.